Yahnisin ne demek?
Güveç, sebzelerin (çoğunlukla biber, domates, patates, fasulye), etin, baharatların veya deniz ürünlerinin et suyu, kemik suyu veya sosla pişirilmesiyle yapılan bir ana yemektir.
Yahni ismi nereden gelir?
Yahni, Farsça “yaχnī” kelimesinden gelir ve Türkçede günümüze kadar değişmeden gelmiştir.
Yahni Türkçe mi?
Yakhni adlı et yahnisi ortaçağ Fars mutfağından gelmektedir. Adı, ilk olarak pişirildiği kapalı kil çömlekten gelmektedir. Farsça kelime “bakkal” anlamına gelmektedir. Yakhni adlı et yahnisi ortaçağ Fars mutfağından gelmektedir. Adı, ilk olarak pişirildiği kapalı kil çömlekten gelmektedir. Farsça kelime “bakkal” anlamına gelmektedir.
Yahninin içinde ne olur?
Akşam yemeğinde genellikle dana ciğeri, domates, biber, maydanoz ve soğanla yapılan ciğer yahnisi servis edilir. Köri, zerdeçal ve acı biberle baharatlı patateslerle servis edilir. Ortalama pişirme süresi 40 dakikadır.
Yahni hangi yöreye ait?
Klasik tavuk yemeklerinden sıkılanlar ve daha lezzetli bir alternatif isteyenler için harika bir seçenek olan soğanlı tavuk yahnisi, Edirne yöresinin yöresel lezzetlerinden biridir. Soğanlı tavuk yahnisi hazırlamak için arpacık soğanı kullanılır. Tavuk, sarımsak, domates salçası, yağ ve baharatlarla marine edilir.
Yahni hangi ülkeye ait?
Rahip yahnisiÜlke(ler)TürkiyeOluşturanOsmanlı mutfağıTürYahni1 satır daha
Yahni hangi dil?
Güveç – Nişanyan Sözlüğü. Farsça yaχnī یخنی “bir çeşit et yemeği” kelimesiyle akrabadır.
Ingilizcede yahni ne demek?
“yahni” kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 12 sonuç Stewart i.
Ciğer yahni nerenin yemeği?
Ciğer yahnisi bir yahni türüdür. Kuzu, dana ve tavuk ciğeri kullanılabilir. Sivas mutfağının yemeklerinden biridir.
Sakız yahnisi nereye ait?
İzmir mutfağıyla özdeşleşmiş olan Sakız yahnisi, dana eti, arpacık soğanı ve sakızdan yapılır. Lezzetini arttırmak için içine portakal kabuğu da eklenebilir.
Papaz Yahnisi hangi yöreye ait?
Papaz yahnisi, Kırklareli ilinde düğün yemeği olarak hazırlanan, içine sirke katılarak yapılan, güzel böreklerin yanında servis edilen bir yemektir.
Yahnide patates olur mu?
İncecik doğranmış soğanların yağda kavrulmasıyla başlayan, ardından içine patateslerin eklenip salça ile zenginleştirilmesiyle hazırlanan bu tarif, et veya kemik suyu ile pişirilerek lezzetini tamamlıyor.
Yahni yemeği ne?
Dana burgunyon, Fransız güveci; Kırmızı etin sebzelerle buluştuğu harika bir lezzete sahip güveç. Aynı zamanda etin proteininin sebzelerin vitaminleriyle birleştiği çok besleyici ve sağlıklı bir yemek…
Yahni neden yapılır?
Bir güveç, sadece etten gelen yağ kullanılarak hazırlanıyorsa ve ek yağ eklenmiyorsa sağlıklı kabul edilir. Suda kaynatmak, eti pişirmenin en sağlıklı yollarından biridir. Özellikle sebzeli bir güveç, etten görünen yağ çıkarılıp ek yağ eklenmiyorsa çok sağlıklı bir yemektir.
Yahni kaç kalori?
1 porsiyon güveçte 169 kalori vardır.
Et yahnisi hangi etten yapılır?
Tercihinize bağlı olarak bu yemeği dana eti veya kuzu eti ile hazırlayabilirsiniz. Et güvecine eklenen su sıcak olmalıdır.
Hamur yahnisi nasıl yapılır?
Hamur işi nasıl yapılır? Nohutlar ve suyu kaynarken, hazırlanan hamuru fındık büyüklüğünde sıkın ve bir kaşıkla kaynayan suyun içine atın. Hamurlar pişer. (Pişen hamur suda yüzer) Domates salçası, tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyin. Sıcak servis edilir.
Ciğer yahni nerenin yemeği?
Ciğer yahnisi bir yahni türüdür. Kuzu, dana ve tavuk ciğeri kullanılabilir. Sivas mutfağının yemeklerinden biridir.
Sakız yahnisi hangi yöreye aittir?
İzmir mutfağının vazgeçilmezi olan Sakız yahnisi, dana eti, arpacık soğanı ve sakızdan yapılır.
Kaynak: telefonju.com.tr